90 Příspěvky:
Poděkování obdrženo:126
MeeplePointy:
2/2015 Registrace:
Banskobystrický kraj (Slovensko)
MeeplePointy (MP): 0,03 MP
1.3.2015, 12:49
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 1.12.2022, 21:42 uživatelem Mato.)
Ahoj,
chcem sa spýtať na hry z "rodiny Carcassonne". Zaujímalo by ma, či okrem modrého Carcassonne si kupujete aj iné hry z tejto "rodiny" (Lovci, Zima, Objevitelé, Mayflower, Archa, atď)? U mňa sa Carc. zapísal predovšetkým ako stredovek, a tak tie iné varianty (z rodiny), ako by nemali tú - pre mňa, správnu atmosféru. Ale zase na druhú stranu, tie ostatné hry zase majú iné, dobré, mechanizmy. Tak neviem. Ako to "znášate" vy?
dík
3 174 Příspěvky:
Poděkování obdrženo:3 350
MeeplePointy:
2/2014 Registrace:
South Moravian (Czechia)
MeeplePointy (MP): 17,89 MP
Já osobně jsem měl Hrad a Lovci a sběrači. Hrad mi přišel dost nepovedenej a nelíbil se mi a tak šel z domu po pár týdnech (kupoval jsem si ho stejně jen z důvodu, že obsahoval Řeku I.). Lovci a sběrači byli o poznání lepší, ale jak píšeš, tak Carcassonne mám zažitý jako středověk a proto je pro mě jasnou volbou modrý Carcassonne :) a není se čemu divit, vždyť to dokazuje i množství rozšíření a popularita v komunitě!
90 Příspěvky:
MeeplePointy:
2/2015 Registrace:
Hm.. tak to presne vnímam aj ja... A čo Zimná krajina?
3 174 Příspěvky:
MeeplePointy:
2/2014 Registrace:
South Moravian (Czechia)
S tou bohužel nemám zkušenost... je to vlastně klasický modrý Carcassonne jen s jiným designem kartiček - bohužel více nevím, zdali jsou nějaké odlišnosti v pravidlech, tak to jsem nezkoumal - pokud máš zájem, tak pravidla seženeš zde v sekci ke stažení a můžeš se sám kouknout co je jiného.
90 Příspěvky:
MeeplePointy:
2/2015 Registrace:
1.3.2015, 13:17
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 1.3.2015, 13:19 uživatelem Mato.)
Ja som zimu raz hral a i keď všetko sedí - pravidlá, mechanizmy... napriek tomu mi to nejako nesadlo. Vlastne ide len o ten dojem. Je to subjektívne. dík za reakcie
96 Příspěvky:
Poděkování obdrženo:58
MeeplePointy:
3/2014 Registrace:
Jihozápad (Česká republika)
MeeplePointy (MP): 0 MP
Já si "Zimu" koupím v dubnu (k narozkám) a asi vytvořím předělové kartičky zkombinujua ji s "normálním" Carcassonnem jako nový biom.
90 Příspěvky:
MeeplePointy:
2/2015 Registrace:
Tiež som o tom spojení rozmýšľal, ale vadil by mi ten kontrast
96 Příspěvky:
Poděkování obdrženo:58
MeeplePointy:
3/2014 Registrace:
Jihozápad (Česká republika)
MeeplePointy (MP): 0 MP
Karta bude napůl zimní a napůl klasická. Pro představu úplně v pravo bude mít karta normální (světle zelenou) barvu, postupně bude barva tmavší, místy se sněhem a cca centimetr od levé strany bude karta zasněžená.
3 174 Příspěvky:
MeeplePointy:
2/2014 Registrace:
South Moravian (Czechia)
No to je mi jasné, ale jak docílíš toho že ti bude pasovat + že si ji vytáhneš na konci? ;)