CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

CARCASSONNE-Padací most

téma založeno uživatelem Chmura - 2.11.2015, 15:19 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Chmura 17 Eldenroot 10 Mato 7 milky77 1 peťul 4 Řízek 1 šmoula 2
Jo, tak padací most mi tam abych pravdu scházel. Co takhle rozpracovat nějaké rozšíření s tématikou padacích mostů do Carcassonnu? Nemáte někdo nějaké nápady? Přemýšlím nad podobnoým principem jako Obléhání s tím že by došlo k izolaci města od kupeckých stezek a tím by došlo k postihu pro majitele města v případě, že by do města vedla cesta a byl tam prvek padacího mostu... samozřejmě toto je jen nástřel :)
[-] 1x   Chmura
Odpovědět
Tak to je bomba, ta kartička vypadá jako originál!
[-] 1x   Chmura
Odpovědět
Zatím jsem ve fázi vymýšlení a psaní si poznámek... toto si bude žádat podle mě delší čas - jde o to, že musím vymyslet mechaniku těch padacích mostů.

Snad mám zatím jen pár nápadů:
- padací most by byl na kartičkách cesty, která vede do hradu (je tam vyobrazen)
- v případě aktivace padacího mostu, by byl daný hrad v obchodní izolaci a nebylo by možné z něj dostat po dokončení žádný žeton zboží (látka, obilí, sud). 
- toto by neplatilo, pokud by město bylo napojeno na další volnou cestu bez padacího mostu ???
- prvek mostu by se aktivoval přiložením kartičky s jeho vyobrazením
- v případě nedokončení města po skončení hry by toto město nemělo žádnou bodovou hodnotu pro hráče
- při aktivním prvku padacího mostu by se po dostavění hradu nepočítali žádné bodové bonusy za orby/katedrály/...
- ...

První nástřel, víceméně to beru jako "záškodnický" prvek. Přemýšlím jak jej v případě průběhu hry "vypnout".
[-] 2x   Chmura, peťul
Odpovědět
Povedly se!
[-] 1x   Chmura
Odpovědět
Taky jsem se vyhýbal výrobě vlastních rozšíření kvůli tomu, že by vypadala jinak než originál... po tom co mi je @Chmura ale vytiskl a poslal, tak nemáš šanci poznat jaká je originál a jaká domácí výroba když je dáš vedle sebe... vše je jen o tom jak se to vytiskne a jak nalepí.
[-] 1x   Chmura
Odpovědět
@Mato - ne, opravdu, měl jsem to stejně, ale až když jsem viděl verzi od @Chmura , tak jsem si nenchal vyrobit všechna minirozšíření, která se jen tak už neseženou...

@Chmura - v práci jsem nad tím chvilku přemýšlel, stále jsem nedomyslel tu část s aktivací mostu. Jsem teď trošku více v práci než doma, tak tomu nevěnuji tolik pozornosti. :(
[-] 1x   Chmura
Odpovědět
Doporučím Ježibaba a Bohatýr (oficiální rozšíření, které vyšlo pouze v Rusku jako dárek pro vítěze turnaje) a předělaného Perníčka pro modrý Carcassonne. Samozřejmě je jich více, ale jestli chceš začít, tak bych začal těmito. Pak samozřejmě Opat z Carcassonne v2 předělaný pro V1 a další... vesměs bych doporučil založit asi nové téma, kde můžete probrat výrobu a triky při lepení kartiček a doporučená rozšíření :)
[-] 1x   Mato
Odpovědět
Nevím, jak dát ty pravidla dohromady... spousta nápadů, ale každý má nějaké ALE.
[-] 1x   Chmura
Odpovědět
Pěkně sepsáno, přečtu si znovu to jakmile se dostanu na PC, jsem teď pouze na telefonu... ale po rychlém proletění očima se mi to líbí! Co ostatní?
[-] 1x   Chmura
Odpovědět
Přdávám se k poděkování všem, kteří se zúčastnili. Díky @Chmura za zpracování kartiček a za zpracování finální verze návodu! Bezvadná práce, ostatně jako vždy ;)
[-] 3x   Chmura, Mato, Robertold
Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  Most pro Amazonku Chmura 5 1 013 16.11.2020, 10:05
Poslední příspěvek: Bumsakalaka
  Dvojitý most pro 8. rozšíření Mosty a hrady Chmura 6 1 681 14.4.2020, 23:04
Poslední příspěvek: Chmura
  Most trochu jinak šmoula 21 7 209 14.4.2017, 20:55
Poslední příspěvek: šmoula

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)