Nepřihlášený uživateli, vítej na našem fóru! Pro zpřístupnění všech funkcí, stahování obsahu a přístupu do sekce "Ke stažení" se prosím PŘIHLAŠ nebo ZAREGISTRUJ.
Vítejte návštevníku! Registrovat se
Přihlásit/registrovat se přes:
Za mna zaujiímavé tvary kariet... sú tam 4 symoboli cesta, mesto, luka, a klastor ( ak som dobre videl) čiže to asi nebude pre každého hráča..
Jedine mi troška nejde vizualne to okoliek karty. Uplne prázdne zelené polia,,, niečo tam mohli pridať (stromčeky) aspoň.. ale možno ešte budú inak vypadať tam si musííme počkať.. na karty a nie na prezentačný obal .
no kedže ich budú len 4-ry. predpokladám podľa obrázku... tak pochybujem že to pre každého hráča bude jedna... nebolo by to korektné.. keby každý hráč mal uplne niečo iné... pri HrADOCH ... Sú DVOJKARTY rovnaké... 45x90... a menia sa len umiesteniea... pričom tú sú tvari rôzne... a pritom som tam tie symboly... ja tipujem že by to mohlo byť niečo spojené s počítadlom... a možno pri určitých bodov to príde do hry.... a postupne... Ale šak musíme počakať a uvidíme čo to zas vymysleli..
ale keby ich je aj 6 a každý hráč by mal dostať jeden tvar ktorý je uplne odlišný od tých ostatných tak je to blbosť.. tvari by mali byť pre každého hráča rovnaké a jedine čo by sa malo meniť je rozpoloženie na karte .. tak ako je to u Nemeckých hradoch...
Podľa mna aj museli prekopať koncept. Možno to fakt mali určne pre každého hráča kartu.. ale to museli stiahnúť na 4 všeobecné karty ktoré možno nebudú patriť nikom.. a prídu do hry nejakým spôsobom... lebo ako štartovaciu základnú si to neviem prestaviť.. Už len jedna nevýhoda je že ten kto uklada kartu kde je skoro na 3 kartách mesto.. čiže hned potencionálnych 6 bodov ( pri uzavretí samozrejme + dokončenie mesta) je vo výhode oproti karte s tým kruhom kde sú len cesty a malé mesto..
A niečo na tých tvaroch bolo fakt s právami na tetris kedže prekopali tvar prvého návrhu.
Tak neviem či viete ale vyšli pravidla na toto rozšírenie... zatial som prešiel len zbežne
Ale prikladam Nemecke a Anglicke pravidla v jednom
Snáď je to oficialne a je moznost to zdieľať...objavilo sa na Carcassone central
Tak uz som si precital aj pravidlá...
--- presne ako som si myslel a pisal som tak karty sa získavajú na zaklade bodovacej dosky(počítadlo od hodnoty 10 )
-- bodovanie sa točí okolo 3 bodov... pre hráča.. (treba si dokladne precitat)
Inak nič závratné to nerobí.. ako som rád za nove rozšírenie.. ale osobne ma nijak neohurilo.
Ak som dobre vyčital z textu tak asi bude este este jedno vidanie kde vydaju dalsie divi sveta...(ale to uvidime)
Mne sa osobne pozdáva ten prvotný názov a to Divi sveta (lidstva) - je to taký všebecný názov pre určenie tých stavieb. (kedže sú po celom svete). Navyše slovo označuje že sa ludia na to dívajú
Navyše ako písali tak by malo ešte nejaké tie karty výjsť (2.čast) takže kto vie čo tam bude. Tak tomu treba tak všeobecnejší názov. a tie Divi sú za mna fajn.
Slove DIVI sa podobná slovú DIVNÉ čo vystihuje samo o sebe tie karty. prosto divné
Slovo zázrak mi príde ako prirovnanie zmrtvych vstanie ježiša krista (to bol zázrak)
Ja som sa zas dozvedel. že tá zadná strana bude rovnaká. Čiže by nemali byť dve verzie ale len jedna(a to konkrétne s tou mapou) . Potvrdil mi to jeden chalan.. Ale či to je uplne 100% informácia to som si neni istý. Ale tak tvrdil že mu to potvrdili. tak uvidíme.
ak ide o prvú sériu týchto divov a budú ešte iné typy tvarou tak to bude zaujímavé či budú mať aj iné pravidlá.. alebo sa bude jednať o tú istú kombináciu pravidiel ale iné tvary. Ak bude další séria divov. tak neviem aké nové pravidlo by vytvorili... kedže použili v týchto prvých tie základné prvky a to (mesto, cesty, klastor, a lúky, )
Pre zmenu po dočítaní pravidiel bolo písané že divi bude treba nejak označovať nejakou figurkov buď zo základným meeplom alebo tam položiť nejakú nepoužitú figúrku s ktorou sa v danej hre nehrá. No mne to nedalo a skúsil som pripraviť ako by to vyzeralo s nejakým tým "Point" označením divu pre daného hráča a tak som skúsil už dačo skresliť pre budúcu výrobu. Použil som oficiálny vodoznak z rozšírenia a osobne sa mi to pozdáva ako dobrý nápad. asi najlepší ten čo tak stojí