CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

DÍLNA Jak máte uložené své CARCASSONNE?

téma založeno uživatelem Chmura - 12.2.2022, 15:19 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
alienated182 1 Bumsakalaka 7 Chmura 8 Den Ozzy 1 Eldenroot 1 Fanny 2 hepyno 3 Kamzik 3 Krispe157 1 Kroli 1 Mati 7 Mrs.nick 7 Sandrus90 6 Scott 1 šmoula 6 tdriling 1 xwinte00 1
Jak máte uložené své CARCASSONNE?

-Na Carcassonne Central mě velice zaujalo toto téma! A zajímalo by mě jak máte uloženou svoji Carcassonne sbírku. Myslím, že by to mohlo být velice přínosné pro všechny zde na fóru a každý by se zde mohl inspirovat, nebo si případně i vybrat některý s předkládaných nápadů jak na to!
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

A samozřejmě, když jsem si to takhle pěkně vymyslel, tak budu první s ukázkou krabice na Moje Carcassonne 2!

Chmurova krabice na Carcassonne 2

-Na uložení jsem použil Krabici od Big boxu 6 z roku (2017), protože má krásnou stylovou modrou barvu a samozřejmě obrázky k této edici hry. Odstranil jsem vnitřní plastový insert a vyrobil nové přepážky z 2 mm kartonu, které jsem ještě polepil C2 motivem.

-Jako další v pořadí, přišla na řadu "dvoupatrová" krabice , která je převážně určena na všechny figurky. Já jsem se rozhodl pro sadu figurek pro 8 hráčů a do krabice jsem navíc přidal ještě sadu plastových matných figurek. Samozřejmě jednotlivé sady figurek mají své menší krabičky, které jsem vyrobil s papírových insertů z krabic od rozšíření a základní hry.

-Ještě na dno krabice přišly nalepit průhledné samolepky se symboly jednotlivých rozšíření a to k usnadnění pro pozdější orientaci, kam se kterou krabičkou s kartičkami.

-Samozřejmě, že jsem ponechal i část krabice na umístění "Věže" zásobníku na kartičky. Do zbylého místa jsem umístil krabičku na zbytek věcí a žetony.

ODKAZ na polep vnitřních částí krabice:

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

ODKAZ na krabičky na uložení jednotlivých rozšíření:

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

ODKAZ na samolepky:

Doufám, že se vám moje krabice bude líbit a moc se těším na vaše další příspěvky! Mrknutí  

Přiložené soubory Miniatury

Chmura Zelený meeple
Krásná práce Mati! Lepšíš se box od boxu k lepšímu a více a propracovanějšímu! Jen tak dál! Palec nahoru Palec nahoru Palec nahoru
Chmura Zelený meeple
[-] 2x   adahy, Mati
Odpovědět
Myslím, že se nemáš za co omlouvat!
 Každý má svoje Carcassonne uložené tak jak mu to vyhovuje a toto téma slouží jen k inspiraci jak to může třeba vypadat. Mrknutí
Chmura Zelený meeple
[-] 2x   Sandrus90, Skubin
Odpovědět
K Safari doporučuji opatřit i sáček na žetony, moc se nám doma osvědčil.

ODKAZ:

-Hezké uložení herního materiálu! Palec nahoru
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
Tak to je opravdu nádhera! Šokován

-Kam se hrabe HIG se svýma krabicema...
Chmura Zelený meeple
[-] 1x   Mati
Odpovědět
Ahoj, doporučuji projít toto téma, kde nalezneš více možností...

-Každý tento problém řeší po svém. Někdo preferuje krabičky druhý ne, někdo má vše pohromadě a další má raději vše po hře rozdělené...

-Dál hraje roli množství herního materiálu a podle toho se bude odvíjet i velikost krabice ve které bude vše uloženo... takže každý insert je individuální...

-Nicméně budeš-li chtít uložit například jen Big box nějaká možnost by tu byla!

1) Německý HIG nabízí například tento insert který se vejde do krabice od základní hry a pojme kompletní Big box!
    ODKAZ:

2) Zde na fóru lze najít krabičky na základní hru a každé rozšíření které je v Big boxu.
    ODKAZ:

Tak snad jsem alespoň trochu pomohl... Mrknutí
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
Trochu jsem upravil tvůj příspěvek (snad to nevadí). Mrknutí

Na figurky doporučuji samostatné "vyndavací krabičky". Figurky se nemusí pak samostatně vybírat, ale vyndáš celou krabičku a vysypeš, nasypeš, uložíš dle potřeby... figurky mám takto uložené podle barev.
Chmura Zelený meeple
[-] 1x   Mrs.nick
Odpovědět
Myslím, že obvyklé poděkování nestačí! Šokován Šokován Šokován

-šmoulův projekt na uložení Carcassonne se mě velice líbí a k dokonalosti mu samozřejmě dodává "šmoulová" modř,...prostě paráda a velice dobrý nápad pro majitele 3D tiskáren! Potlesk Potlesk Potlesk
Chmura Zelený meeple
Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  DÍLNA Divy lidstva - Jak uložit toto rozšíření? Chmura 14 223 21.10.2024, 14:29
Poslední příspěvek: Chmura
  DÍLNA 3D Start a insert-JAK SESTAVIT a VYLEPŠIT Chmura 4 179 2.11.2023, 17:44
  DÍLNA Polep papírových krabiček (jak na to) Chmura 0 64 18.3.2023, 2:59

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 2 host(ů)