Nepřihlášený uživateli, vítej na našem fóru! Pro zpřístupnění všech funkcí, stahování obsahu a přístupu do sekce "Ke stažení" se prosím PŘIHLAŠ nebo ZAREGISTRUJ.
Vítejte návštevníku! Registrovat se
Přihlásit/registrovat se přes:
Dal jsem se do výroby vlastních, impulz vzešel od kamaráda co jednu ztratil
přidávám fotky zatím poslední skupinky - cínová group
Umím i epoxidové, z křišťálové pryskyřice a v obojím lze skloubit flitry a/nebo probarvení barvou - obrázky dodám později
endomame, hrdý člen Carcassonne FORUM od 27.5.2014.
(24.10.2014, 20:15)smoula Napsal(a): z cínu ? zajímavé ... napadlo mě to udělat na 3D tiskárně, tak jsem to namodeloval (podobně jako muj avatar) a zanesl do obchodu, kde 3D tisknou, tak zítra se ukáže jak to dopadne...každopádně přidám foto - jinak barvy mají přesně ty co jsou v C (modra, zelena, žlutá, červená , černá , bílá - místo šedé )
No a co udelat na 3D jako drátovanýho panaáčka?
(24.10.2014, 22:52)smoula Napsal(a): myslím, že by to mělo plus minus vypadat jako originalni, akorat, že z plastu
jen to neni tak hladké
(25.10.2014, 16:08)smoula Napsal(a): hmm tak dneska figurky nebudou - v 3D tiskárně nefunguje tiskárna :-\ ...jinak drak by neměl být problém - máš na mysli tohoto že?
(26.10.2014, 21:23)smoula Napsal(a): tak konečně posílám foto z 3D tiskárny (kvalita mobilního telefonu ) ... co se týče tisku, tak 7 bílých C figurek trvalo 1hod 17minut a cenově vychází komplet na 24,- ... Dle mého názoru to není špatné
tak už je mám vyloupany...a jsem naprosto spokojený , kdyby bylo potřeba z nějakého rozšíření dodělat figurky, neměl by to být problém
tak to je bomba....jaky maji možnost barev? Cena velmi prijatelna
(27.10.2014, 0:40)smoula Napsal(a): až bude chvilku čas tak mrknu na ostatní modely (draka, vílu, kuchaře - resp. stavitele, ...), jen by se mi hodili rozměry.
Barvy mají, ty co jsou v C (modra, červena, žlutá, zelena, černá a místo šedé bílá) + myslím, že fialová, ale to si nejsem jist.
Jinak je to plast, takže se dá modelářským lepidlem slepit, ale hlavně nabarvit
jééééje já blbec jsem zapomněl, že jsi tu ty barvy už psal....no jdu si koupit bronzovou barvu :)
ps bude Ti stačit jako v kriminálce vyfotit draka s pravítkem aby jsi si to mohl odměřit, nebo bys to rád šuplérou poměřit? :D
Tak přidávám fotky ostatních meeplů, ty krajní ve druhé řadě jsou ve skutečnosti lehce nažloutlí, ten s kolečkem je na magnetické počítadlo, modrý je nalakovaný a nabarvený, zelený a červený je probarvený epoxid, tmavý je epoxid s kovovým plnidlem a v první řadě vlevo je meeple z křišťálové pryskyřice, jeden je s flitrama a ten druhý zprava v první řadě je probarvený s perleťovým pudrem
(26.10.2014, 21:23)smoula Napsal(a): tak konečně posílám foto z 3D tiskárny (kvalita mobilního telefonu ) ... co se týče tisku, tak 7 bílých C figurek trvalo 1hod 17minut a cenově vychází komplet na 24,- ... Dle mého názoru to není špatné
tak už je mám vyloupany...a jsem naprosto spokojený , kdyby bylo potřeba z nějakého rozšíření dodělat figurky, neměl by to být problém
kde to tisknes? vypada to dobre. v jakem formatu se pise konfigurace pro tu tiskarnu?
Tisknu to tady (v Olomouci) v jednom obchodě, kde mají 3D tiskárnu - a stačí jim dodat *.stl soubor a vytisknou ti to. Jako koníček (velice okrajově) dělám 3D grafiku (můj avatar, trailer video na toto forum ...) , tak jsem tam udělal i tu figurku , kterou jsem exportoval do toho stl a překvapivě to nevypadá špatně Mám v plánu udělat i draka plus nějaky další figurky - zabere to pár minut, jen je dobré mít náhled třeba zvrchu (pokud meeple leží) . Pokud by byl zájem o mé stl ssoubory, tak klidně poskytnu
Olomouc mám moc rád, jezdil jsem tam s poštou....a co kdybych si u Tebe něco takhle objednal k tisku, šlo by?